fredag 19 mars 2010

STEP-1 RECORDS RECENSIONER

Bakers Dozen – The Wolves Within The Walls CD, Step-1
Jag tycker att de två första skivorna med Bakers Dozen är rätt så bra, men den här skivan och den förra tycker jag inte håller måttet. Det är kanske 3-4 låtar som är bra, resten är tråkig utfyllnad. De låtar som är bra är bl a ”Beyond Belief” och ”The Way Ahead” som låter som en Skrewdriver blandning av ”Hail The Dawn” LPn och de usla skivorna de gav ut i början av 90-talet. Baker Dozen lirar tung Oi! och det är mycket metalstuk med tuggande gitarrer och det blir lite enformigt i längden. Den här skivan lever de på att de är brittiskt och att de är ett skinheadband. Omslaget på skivan är lika tilltalande som de där fräsiga t-tröjorna med indian och vargmotiv som man kan hitta på Björkstamarknaden.

Control – Hooligan Rock ’ n ’ Roll CD, Step-1
Här är ett band som är riktigt jävla duktiga på att lira. Allting låter tight och produktionen är toppklassig. Control kör snabb, ösig och lagomt stökig punk av den engelska skolan. Texterna är vettiga och samhällskritiska utan att vara PK som många liknande band. Låtarna förgylls av bländade gitarrslingor och sköna körer. Låtar som jag fastnat speciellt för är ”Stand Up And Fight”, ”10 years of chaos” och ”When The Empire Falls”. Något bättre än det här har inte kommit ut från det Brittiska imperiet på väldigt länge.

fredag 12 mars 2010

onsdag 10 mars 2010

GIG TIPS UMEÅ

P.R.O + Caligulas, Fredag 12e Mars

P.R.O (PunkRockOrchestra) Kl 23.00 i spanska salen....bjuder på Punk- och Nya vågenklassiker från åren 77-82. Från bandets myspace:"PUNK ROCK ORCHESTRA! P.R.O. WE DO BIRTHDAY PARTYS, WEDDINGS, BAR MITZWAHS, FIRMAFESTER, SCHOOL DANCES, VOO-DOO RITUALS, FESTIVALS, FUNERALS, BARNKALAS, BASTUKLUBBAR, PUB-ROCK ETC! WE ASK NO QUESTIONS! PAY! WE PLAY!"

CALIGULAS kl. 22.00 i spanska salen....kortfattad info om Caligulas Barn från boken Rock I Umeå: Fanns okt 1979 till maj 1983. I dec 1981 ändrades namnet från Caligulas Barn till El-Alamein. Säger sig själva spela vild punk till en början men senare vara mer åt new wave hållet. Ebba Grön och Bowie var de största inspirationskällorna. Numera kallar sig Kollberg m band för CALIGULAS och spelar enbart EBBA GRÖN - covers.

DJ: Bröderna Dunkels och Dennis Lyxzén
I källaren: Club Garageland - Istanbul Slim och Tommy Gun spelar skivor.

Plats: ScharinskaInget förköp. Kom i tid och ta gärna med kontanter till entré och garderob så rör sig kön snabbare.Entré: 100kr, Ålder: 20år, Tid: 21.00-02.00.
Janne Marklund (The Pinheads) frontar P.R.O.

söndag 7 mars 2010

GAMLA STANS SKIVHANDEL

Min favoritbutik i Stockholm var utan tvekan Gamla Stans Skivhandel. Den finns tyvärr inte kvar längre men minnena från den är ljuvliga. Här kunde man handla allt från ska-plattor till Rock-O-Rama skivor med Skrewdriver. Alla skivsläpp från Link Records och Oi! Records fanns tillgängliga så fort de kommit ut och det är lite kul att se vad skivorna kostade då. Nu betecknas alla de skivorna som rariteter och betingar ett pris på upp till några hundralappar minst. I den trånga butiken kunde man bläddra i en evighet bland coola skivor och sen fråga den tuffa punktjejen bakom disken om man fick lyssna på en av de LP skivor man var intresserad av. Eftersom Stockholmsbesöken var lätträknade vid 15-års åldern så blev det till att ringa och beställa skivor för det mesta istället och då hade man i förväg prickat av skivor ur deras katalog som man ville ha. Många gånger var skivorna slutsålda så man fick ringa varje vecka när de haft skivleverans. Jag scannade lite från två gamla kataloger jag sparat. Vilken skivbutik har du härliga minnen från?


fredag 5 mars 2010

HELGENS BILD

Fredagsdrinken!

torsdag 4 mars 2010

KARLAVAGNEN

Jag har ägnat många sommarkvällar i stugan åt att lyssna på packade gubbar och kärringar som ringer in och surrar i radioprogrammet Karlavagnen. Det verkar som att det är de mest snurriga, surriga och sorgligaste individerna som ringer in och vill lätta sitt hjärta. Ikväll handlar programmet om subkulturer och under dagen har det puffats för att punkare, gothare och skinnskallar skall ringa in ikväll. Låt höra vad det blir för spektakel till personer som ringer in torsdagkväll kl 22,12 i P4.