fredag 19 mars 2010

STEP-1 RECORDS RECENSIONER

Bakers Dozen – The Wolves Within The Walls CD, Step-1
Jag tycker att de två första skivorna med Bakers Dozen är rätt så bra, men den här skivan och den förra tycker jag inte håller måttet. Det är kanske 3-4 låtar som är bra, resten är tråkig utfyllnad. De låtar som är bra är bl a ”Beyond Belief” och ”The Way Ahead” som låter som en Skrewdriver blandning av ”Hail The Dawn” LPn och de usla skivorna de gav ut i början av 90-talet. Baker Dozen lirar tung Oi! och det är mycket metalstuk med tuggande gitarrer och det blir lite enformigt i längden. Den här skivan lever de på att de är brittiskt och att de är ett skinheadband. Omslaget på skivan är lika tilltalande som de där fräsiga t-tröjorna med indian och vargmotiv som man kan hitta på Björkstamarknaden.

Control – Hooligan Rock ’ n ’ Roll CD, Step-1
Här är ett band som är riktigt jävla duktiga på att lira. Allting låter tight och produktionen är toppklassig. Control kör snabb, ösig och lagomt stökig punk av den engelska skolan. Texterna är vettiga och samhällskritiska utan att vara PK som många liknande band. Låtarna förgylls av bländade gitarrslingor och sköna körer. Låtar som jag fastnat speciellt för är ”Stand Up And Fight”, ”10 years of chaos” och ”When The Empire Falls”. Något bättre än det här har inte kommit ut från det Brittiska imperiet på väldigt länge.

1 kommentar:

  1. Tja!
    Jag hittade ingen mailadress så jag får skriva här istället. Tänkte hör om Umezine skulle kunna länka till mitt bands (poor old Slugs) numera nerladdningsbara dem?
    http://rapidshare.com/files/368723303/_2008__peter_presents_-_demo.rar.html

    /Arthur & P.O.S.

    SvaraRadera